Boekentips van april 2016


Wilna

Academy Street

Mary Costello

De jonge Tess, van Ierse afkomst, wil haar geluk beproeven in het rumoerige New York. Het leven daar wordt gekenmerkt door teleurstellingen en verlies.

'De zoektocht naar liefde van deze eenzame vrouw wordt zeldzaam mooi verwoord door Costello.'

 

bekijk in onze webshop

William

In een donker donker bos

Ruth Ware

Nora wordt zwaargewond wakker in een kamer in het ziekenhuis met twee agenten voor de deur. Het vrijgezellenfeest van haar jeugdvriendin Clare is volledig uit de hand gelopen, en zeker één iemand heeft het niet overleefd. 

Terwijl de herinneringen langzaam terugkomen lijkt het er steeds meer op dat Nora zelf de hoofdverdachte is... Maar wat is er echt gebeurd?

'In een donker donker bos' heeft alles in zich om thriller van het jaar te worden. Ruth Ware combineert elementen uit 'Het meisje in de trein'met de psychologie van 'Gone Girl', en voegt daar een ijzersterke setting aan toe. Maar nog belangrijker; het is vooral een vakkundig opgezette thriller met een perfecte spanningsboog die je in één ruk uit wilt lezen.

 

bekijk in onze webshop

Dianne

Vroeger waren we onsterfelijk - De troost van filosofie, literatuur en geneeskunde

Bert Keizer

Bert Keizer is schrijver, filosoof en sinds kort gepensioneerd verpleeghuisarts. Een mooie gelegenheid voor hem om een boek te schrijven over zijn leven en zijn werk. Op een heldere, beschouwende manier vertelt hij over zijn jeugd en zijn katholieke opvoeding. Door in God te geloven kreeg hij het idee ‘onsterfelijk’ te zijn. Later in het leven wordt hij zich steeds vaker bewust van de ellende van het dagelijks bestaan. De troost die het geloof hem eerder bracht, maakte plaats voor die van literatuur en filosofie. Ook geeft hij zijn kritische beschouwing over de geneeskunde: over het nut, de noodzaak en de grenzen ervan. Het resultaat is een boek vol nuchterheid.

'Het geeft misschien maar een beetje troost, maar zet wel aan tot denken. En, als je van zijn ironie houdt, tot lachen.'

bekijk in onze webshop

Irene

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Becky Albertalli

Vanaf de eerste pagina voel je sympathie voor Simon en leef je met hem mee in de lastige situatie waarin hij zit. Simon is 16 jaar en valt op jongens maar dat gaat eigenlijk niemand wat aan. Hij mailt over zijn gevoelens met Blue op wie hij denkt verliefd te zijn maar hij weet niet wie het is. Totdat een e-mail bij de verkeerde persoon belandt en hij gechanteerd wordt. Hij wil graag op een eigen gekozen moment uit de kast komen maar dat wordt nu heel lastig gemaakt. Het boek leest lekker weg door de afwisseling van zijn belevenissen en de e-mailuitwisseling. Hierdoor leer je Simon steeds beter kennen en kom je dichter bij Bleu. Romantisch, ontroerend en humoristisch.  

'Heerlijk YA liefdesverhaal'

bekijk in onze webshop

Annelies

Een klein leven

Hanya Yanagihara

'Een klein leven' is het verhaal van vier studievrienden die hun weg zoeken in New York. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, maar de overige drie mannen weten wel beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Hoewel het de ambitieuze studenten qua carrière voor de wind gaat, wordt de duisternis in Jude steeds groter. En naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

'Het verhaal van Jude St. Francis is zo aangrijpend dat het je niet onberoerd kan laten, en tegelijkertijd zo hoopvol en liefdevol dat het niet weg te leggen is.'

bekijk in onze webshop