Boekentips van augustus 2016


Wilna

Academy Street

Mary Costello

Tip van de maand augustus!

 

De jonge Tess groeit op in het West-Ierland van de jaren veertig. Ze lijkt introvert, maar onder haar stille buitenkant schuilt een vurig hart. Ze verhuist naar het rumoerige New York in de jaren zestig. Het leven daar wordt gekenmerkt door teleurstellingen en verlies.

In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies.

De zoektocht naar liefde van deze eenzame vrouw wordt zeldzaam mooi verwoord door Costello.

bekijk in onze webshop

Liselotte

Daan & Nadia

Esther Walraven

Daan is een vrolijke, optimistische en sportieve jongen die in een band speelt. Op een dag verliest hij na een optreden zijn bewustzijn en wordt hij naar het ziekenhuis gebracht. Als hij daar is, verandert zijn leven helemaal omdat hij een hersentumor blijkt te hebben.

Nadia is precies het tegenovergestelde van Daan. ze zit negatief in het leven en snijdt zichzelf. Als het een keer helemaal mis gaat en zij in het ziekenhuis terecht komt, is dat het begin van een hele mooie relatie tussen Daan en Nadia.

Je leert Daan en Nadia heel goed kennen terwijl je aan het lezen bent over het ontstaan van hun relatie en hoe zij in het leven staan. Aan het eind moest ik een traantje wegpinken omdat hun relatie heel mooi en gevoelig omschreven is.

bekijk in onze webshop