Boekentips van december 2014


William

Feestdagentip! Om het u wat makkelijker te maken richting de feestdagen geven we de hele maand december ideeen voor leuke cadeaus voor in de schoen of onder de boom!

Robots zijn tegenwoordig overal. Thuis helpen ze in het huishouden, in de fabriek werken ze aan de lopende band en ze helpen zelfs chirurgen met opereren. In 'Bouw je robots' leer je alles over ze en kun je helemaal zelf 3 verschillende stoere robots bouwen!
'Bouw je robots' van uitgeverij Moon is prachtig mooi retro vormgegeven, informatief en is een mooie combinatie van spelen, lezen en leren voor de jonge wetenschapper.

bekijk in onze webshop

William

Feestdagentip! Ook aan het hoesten en niezen? Heinen heeft een decembercadeautip voor u:

Gezond eten is helemaal in. In Groene sapjes van Fern Green staan de lekkerste sapjes die je met de blender of sapcentrifuge kunt maken. De recepten zijn allemaal gerangschikt op hun positieve werking; een betere spijsvertering, gezonde huid, meer energie en nog veel meer. Maar naast dat het een praktisch boekje is, is het vooral heel erg mooi uitgegeven. Prachtige foto’s in een hippe harcover omslag, en nog een fijn prijsje ook.

Een mooi cadeau voor iedereen die een wilt beginnen met gezonder eten maar ook een bron van inspiratie voor de echte healthfreak.

bekijk in onze webshop

Wilna

Feestdagenboekentip! Niets fijner dan tijdens gure decemberdagen je op de bank nestelen met een dik boek. Een boek dat je meteen meesleept en waar je niet in wil (of kan) stoppen. De Harpij van A.N. Rynst is zo’n boek. Een man, lopend langs de snelweg, wordt opgepakt en verklaart dat hij een duivel is. Of eigenlijk: een voormalige administrateur uit de hel. Hij wordt opgesloten in een inrichting, en het is deze ongerijmde patiënt die, met verve en satanische humor, aan een dokter het verhaal vertelt van zijn herkomst, van het paradijs na de zondeval, en daarmee van het ontstaan van de wereld waarin wij leven. Magisch-realistische en de poëtisch. Een aanrader!

bekijk in onze webshop

Annelies

Het ideale, luxe-voelende cadeau voor onder de kerstboom volgens Annelies: een mooi fotoboek.

En vooral het nieuwe boek van Vivian Maier, de nanny die naast haar dagelijkse werk duizenden foto’s maakte op straat en die pas na haar dood grote roem heeft verworven met haar werk. Het tweede boek met haar werk Eye to Eye bevat weer tientallen prachtige foto’s die nu voor het eerst worden gepubliceerd. Een boek waarin je steeds opnieuw weer blijft bladeren, met foto’s waar je naar blijft kijken.

bekijk in onze webshop