Boekentips van december 2015


Wilna

Judas

Amos Oz

Jeruzalem, 1959. Sjmoeel Ash besluit zijn studie af te breken en bij de oude man Gersjom Wald, die via een advertentie gezelschap zoekt, in te trekken. De dagelijkse gesprekken tussen hen gaan veelal over het zionisme en het conflict tussen de Joden en Arabieren.

"Een prachtige roman die tot nadenken stemt."

bekijk in onze webshop

Wilna

Goldberg

Bert Natter

Goldberg is een verhaal over Bas, een Utrechtse musicologie student die familieproblemen, waar hij mee kampt, wil ontvluchten. Hij reist naar Dresden af om daar onderzoek te doen naar het leven van Johann Gottlieb Goldberg. Wie was deze Goldberg nou eigenlijk? Tijdens het uitpluizen van archiefdocumenten verliest Bas zich zelf in fantasieën over het leven van deze mysterieuze bekende uit de muziekgeschiedenis.
"Een zeer meeslepende roman die van begin tot eind vermaakt."

bekijk in onze webshop

Wilna

Zo begint het slechte

Javier Marias

Welk geheim ligt er verscholen achter het ongelukkige huwelijk van Eduardo en Beatriz? In het bruisende Madrid van 1980 werkt Juan de Vere voor deze filmregisseur en probeert het geheim te ontrafelen. 'Zo begint het slechte' is een intelligente diepgravende roman over begeerte, trouw, gewetensbezwaren en respect.

"De grote Spaanse romancier Javier Marias in topvorm."

bekijk in onze webshop

Dianne

De Jonge Bruid

Alessandro Baricco

De Jonge Bruid is een sprookjesachtige vertelling over een mysterieuze Italiaanse familie met eigenaardige gewoontes. Zo duurt het ontbijt er tot ver in de middag en is er een oom die alles slapende doet. Het lijkt erop dat de butler de enige is met normaal verstand. Op een dag verschijnt een jong meisje dat de bruid zal zijn van de zoon, die echter niet thuis is. Het hele verhaal door wacht het meisje op zijn komst.  Ze leert niet alleen de  vreemde familiegeschiedenis kennen maar ontwikkelt ook haar eigen vrouwelijkheid.  Ondertussen doen zich bizarre gebeurtenissen en absurde dialogen voor. Het meest verrassende van het boek zit hem echter in de perspectiefwisselingen. De schrijver doet ook nog een duit in het zakje door zichzelf regelmatig in de eerste persoon te plaatsen en commentaar te leveren op zijn eigen werk. 

Een mooie vertelling vol ironische en melancholische wendingen."

bekijk in onze webshop

Isolde

Die van die van u

Annie M.G. Schmidt

In de fraaie dundruk van uitgeverij Van Oorschot worden de 'kinderversjes' en 'grotemensengedichten' gelijkwaardig gepubliceerd. 

In veel van haar gedichten keert ze zich tegen hoe het hoort en krijgen personages die een hoge pet op hebben van zichzelf, ervan langs. Het ondeugende en recalcitrante karakter van Schmidt is in haar gedichten terug te vinden.

Juist dit is datgene wat haar gedichten zo speciaal maakt. 

Doet je onophoudelijk glimlachen, van begin tot eind, van kaft tot kaft.”

bekijk in onze webshop

Words of Radiance

Brandon Sanderson

De bestsellerauteur die het einde heeft geschreven van Het Rad des Tijds van Robert Jordan, komt nu met zijn eigen creatie: Words of Radiance. Het tweede deel uit de Stormlight Archive kan concurreren met alle grote fantasy-series van dit moment. Brandon Sanderson weet als geen ander epische scenario’s, geweldige magie en prachtige personages neer te zetten en creëert pure leesverslaving. Keer terug naar Roshar, een planeet geteisterd door apocalyptische stormen, waarin adellijke families strijden om Shardblades en Shardplate, antieke artefacten uit een vorige beschaving die oorlogen kunnen beslissen. Ervaar zelf het meeslepende verhaal van een meester in het fantasy-genre! Helaas zijn de boeken nog niet vertaald in het Nederlands, maar dat mag de pret niet drukken.”

bekijk in onze webshop