Boekentips van februari 2015


Wilna

Wilna tipt: 'Een bijna volmaakte vriendschap. Prachtig en melancholisch.'

Een schitterende roman waarin sociaal isolement in Japan centraal staat. In prachtige, melancholische zinnen wordt de vriendschap tussen twee mannen beschreven die beiden niet volgens de geldende norm leven.
Door hun kwetsbaarheden bloot te geven aan elkaar, weten ze uiteindelijk het isolement te doorbreken.

bekijk in onze webshop

Irene

Irene tipt: 'Zo mooi anders. Ontroerend en meevoerend.'

Een uniek gedichtenprentenboek van uitgeverij Lemniscaat waarin gedichten van o.a. Willem Wilmink, K. Schippers en M. Vasalis prachtig geïllustreerd worden door verschillende kinderboekenillustratoren.
"Zo mooi anders" laat je vervoeren, ontvoeren, meevoeren en ontroeren. Een mooi geschenk voor jezelf of voor iedereen van alle leeftijden!

bekijk in onze webshop

André

Murakami weeft letters tot woorden en woorden tot zinnen zonder een vooropgesteld patroon. Dit magische proces brengt je bij iedere pagina op het puntje van je stoel. Wat gaat er op de volgende bladzijde gebeuren? Samen met de schrijver weten we het niet en zo komen we plots terecht in een gekoelde schuur aan de rand van de stad  waar een pratende flipperkast haar genegenheid en bezorgdheid over je uitspreekt. Volledig onderkoeld word je bij thuiskomst opgewarmd door de tweeling die aan het begin van het boek is komen aanwaaien om tegen het eind weer te verdwijnen met de wasem van je koude adem. Subliem! 

bekijk in onze webshop

Dianne

Dianne tipt: ‘De voorlezer van 6:27. Licht, vrolijk, ontroerend.’

De hoofdpersoon in deze roman is een jongeman, Guylain Vignolle, die dol is op boeken, maar het grootste gedeelte van zijn tijd brengt hij door met de vernietiging ervan. Zijn enige bezit is een goudvis. Zijn enige vrienden zijn een man die zijn benen mist, die hij op een originele doch opmerkelijke manier terug probeert te krijgen en een poëtisch aangelegd type dat de hele dag in alexandrijnen praat. Hoewel Guylain best verlegen is, weet hij elke ochtend de volle aandacht van zijn medereizigers in de metro te trekken door pagina’s uit een boek voor te lezen.

Deze debuutroman van Jean-Paul Didierlaurent getuigt van een grote vertelkunst. Hij pakt je meteen in met zijn personages en door het verhaal:  licht, vrolijk, soms ontroerend, maar vooral ook grappig. En natuurlijk komt er op het eind ook nog liefde om de hoek kijken. Het resultaat van het lezen van dit verhaal is dat je nooit meer op dezelfde manier naar boeken kijkt als voorheen!

 

bekijk in onze webshop

Irene

Irene tipt: “De honden. spannend van begin tot eind.”

Cameron is al vijf jaar met zijn moeder op de vlucht voor zijn gewelddadige vader en moet steeds verhuizen.

Totdat hij op een oude boerderij in een dorp terecht komt en geconfrontreerd wordt met de geest van de overleden Jacky, die vijftig jaar geleden ongeveer dezelfde leeftijd had als Cameron nu. Cameron wil kost wat kost weten wat er gebeurd is vroeger en hoe Jacky overleden is. Daarbij komt hij steeds meer in dezelfde situatie als Jacky terecht en lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Mooi verweven verhaallijnen met heftige thema's zoals pesten en huiselijk geweld. Spannend van begin tot eind!

Vanaf 12 jaar

bekijk in onze webshop

Wilna

Petry schrijft over een gebeurtenis die een alles bepalende invloed heeft op het leven van twee betrokkenen en een buitenstaander. Een driehoeksverhouding die tot onderhuidse spanningen leidt en uiteindelijk desastreus zal eindigen.

Mooi geschreven boek dat vraagt om langzaam gelezen te worden.

bekijk in onze webshop