Boekentips van februari 2016


Wilna

Wolk

Marco Lodoli

De oude Maria  en de jonge makelaar Gabriele zitten dagelijks op een bankje voor haar huis om potentiële kopers te ontvangen.

In de vele tussenliggende uren vertelt Maria hem haar levensverhaal.

Wolk is een prachtige kennismaking met het werk van deze Italiaanse meesterverteller.

bekijk in onze webshop

Annelies

Het smelt

Lize Spit

In Eva's geboortejaar worden in het kleine Vlaamse boerendorp Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt.

De jongens bedenken een wreed spel en Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden.
Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.

"Het smelt: Prachtig debuut. Het blies mij van mijn sokken; heftig en verbijsterend."

bekijk in onze webshop

Wilna

Schuberts Winterreise

Ian Bostridge

Prachtige uitgave over Winterreise, de liedcyclus die Schubert in de laatste maanden van zijn leven voltooide.Het muziekstuk bestaat uit 24 liederen en was oorspronkelijk bedoeld om in kleine kring gezongen te worden, maar trekt nu volle zalen over de hele wereld.
Bostridge, een van de beste vertolkers van het werk, belicht in 24 hoofdstukken de liederen en maakt ons deelgenoot van zijn muzikale en historische kennis.

bekijk in onze webshop

André

Elon Musk, hoe de topman van SpaceX en Tesla onze toekomst vormgeeft

Ashlee Vance

'To boldly go where no men has gone before!' Deze Star trek quote is Musk op het lijf geschreven.

Hij vergaarde zijn fortuin door de verkoop van het internet betaling systeem ‘PayPall' aan ’s werelds grootse online veilinghuis ‘Ebay’ en werd in een klap een Silicon Valley miljardair. In plaats van een eiland in de Stille Oceaan te kopen om de rest van zijn leven te feesten stopt hij al zijn geld in 'SpaceX’ een bedrijf dat een eigen raket ontwikkelt. Gelijktijdig wordt hij groot aandeelhouder van de 'Tesla Motor company' en produceert een grensverleggende elektrische auto.

Het leest als een moderne Pietje Bell. Elon Musk geeft vorm aan een toekomst met ongekende horizonten.

Hij stopt al zijn energie en geld in gedurfde projecten die een blauwdruk kunnen worden voor een nieuwe toekomst. Geweldig boek.

bekijk in onze webshop

William

Zolang er leven is

Hendrik Groen

Zolang er leven is- Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar.

“misschien is het ontbreken van verplichtingen wel het belangrijkste kenmerk van het leven in een bejaardentehuis. Alles wordt voor je geregeld. Nadenken is niet nodig. Je kunt het leven als vla naar binnen lepelen, alle klontjes zijn eruit. Hap, slik weg.”

Hendrik Groen is terug. Iets ouder, iets slechtere gezondheid, maar minstens even charmant. Na de tegenslagen uit 2013 heeft hij besloten zijn dagboek weer op te pakken. We lezen mee over zijn schouder over het jaar 2015. Een jaar waarin er opvallend veel lege kamers zijn in het bejaardentehuis, we de nieuwe leden leren kennen van de Omanido (oud maar niet dood- club), en de gezondheid van Hendrik’s beste vriend steeds sneller achteruit gaat......

Dit tweede dagboek van verrassingshit Hendrik Groen (echte naam nog steeds niet bekend) is zoals de dagen in verzorgingstehuis; meer van hetzelfde. En in dit geval is dat fantastisch. Minstens net zo leuk als het vorige dagboek is ook dit boek weer een aaneenschakeling van grappen over het bejaardenleven, een jaaroverzicht, en een satire op recente maatschappelijke problematiek.

Grappig, scherp en ontroerend; wie genoten heeft van het eerste dagboek, mag deze zeker niet missen!

Veel leesplezier,

 

bekijk in onze webshop

Annelies

Iene, Miene, Mutte

M.J. Arlidge

Een meisje komt halfdood een bos uit rennen. Haar verhaal is gruwelijk maar alles wat zij vertelt is waar.
Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. Er lijkt een verband te zijn. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd. Ze kunnen alleen overleven als er één van tweeën wordt gedood.

"Verrassende en doodenge thriller!"

Nu in een goedkope editie van 7,50.

bekijk in onze webshop

Annelies

Piep zei de muis

M.J. Arlidge

In  een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis?

Net zo spannend en verrassend als "Iene miene mutte"!! Wel gruwelijk maarhet liet mij niet los en heb het in één adem uitgelezen.

bekijk in onze webshop