Boekentips van januari 2017


Sherene

We rommelen maar wat aan

Roos Schlikker

Er zijn recentelijk twee boeken verschenen met columns over het moederschap.

Het boek van Roos Schlikker ‘We rommelen maar wat aan’ is een beschrijving van haar moederschap met dagelijkse praktijkervaringen waar iedere moeder tegenaan loopt. Het geeft een heleboel herkenningsmomenten, want er is geen gebruiksaanwijzing meegeleverd bij de geboorte van je kind. Hoe goed je ook je best doet, je hebt vaak inderdaad het idee dat je maar wat aanrommelt. Het is fijn om als (kersverse) moeder te lezen dat jij echt niet de enige bent die dit doet.

Ionica Smeets gaat in haar boek  ‘Zoete kinderen eten geen suiker’ op onderzoek uit binnen de wetenschap. Zij zoekt  naar waarheden en onwaarheden achter de vele bakerpraatjes en opvoedtips die je gevraagd en ongevraagd krijgt vanaf het moment dat je zwanger bent. Leuk kraamcadeau, ook voor vaders.

bekijk in onze webshop

Annelies

De droogte

Jane Harper

Super spannende thriller die zich afspeelt in een klein stadje in Australie. Het heeft er lang niet meer geregend. Het land droogt op, het vee sterft. Iedereen is de wanhoop nabij. Dat wordt alleen nog maar erger wanneer een boer, Luke zelfmoord pleegt, nadat hij zijn vrouw en zoontje van het leven heeft beroofd.
Zijn jeugdvriend, Aaron, keert terug voor de begrafenis. Hij raakt betrokken bij het onderzoek. Misschien was het wel helemaal geen zelfmoord. En wat is er al die jaren geleden gebeurd toen de jongens tieners waren waardoor Aaron en zijn vader het stadje moesten ontvluchten?


Spannend tot op de laatste bladzijde en weer eens wat anders dan de thrillers uit het koude Noorden!

bekijk in onze webshop

Dianne

Het vogelhuis

Eva Meijer

In ‘Het vogelhuis’ vertelt Eva Meijer het geromantiseerde verhaal van Len Howard (1894-1973). Zij groeide op in een gegoede familie en had al vanaf haar vroege jeugd twee grote liefdes: muziek (zij had een carrière als violiste) en vogels. Op een bepaald moment in haar leven kiest ze ervoor om zich terug te trekken in een  cottage op het Engelse platteland. Hier observeert zij de vogels die er in en rondom haar huisje vrij spel hebben. Wars van wetenschappelijke conventies onderzoekt zij het gedrag van haar ‘huisgenoten’, waar ze een vertrouwensband mee ontwikkelt.  Het boek resulteert in een mooie roman over een eigenzinnige vrouw die door het contact met haar dieren zichzelf beter leert kennen.

bekijk in onze webshop