Boekentips van juni 2015


Wilna

Een filantroop wordt beschuldigd van kindermisbruik. Na zijn straf uitgezeten te hebben neemt hij contact op met zijn ex-geliefde en vraagt haar zijn memoires te schrijven. Jamal Ouariachi heeft een geëngageerde roman en tegelijkertijd een ontroerend liefdesverhaal geschreven. Ingenieus qua structuur en tegelijkertijd spannend als een thriller.

bekijk in onze webshop

Dianne

De beroemde Amerikaanse psychiater beschrijft in tien werkelijk gebeurde verhalen hoe hij met zijn patiënten omgaat. In Yaloms effectieve therapie telt alleen de relatie therapeut en cliënt. Als een rode draad loopt de angst voor de dood door deze verhalen en men kan het boek lezen als een praktisch vervolg op Tegen de zon in kijken. Yalom is sterk empathisch  en ‘client centered’ gericht en wars van de cognitieve therapie als voorgeschreven behandelmethode door de ziektekostenverzekeraars. Het boek is niet alleen en must voor iedere therapeut, maar ook voor iedereen die kampt met de antwoorden op de meest essentiële levensvragen.

bekijk in onze webshop

Wilna

Rose is het levensverhaal van Rosita's oma die als Duitse jodin twee wereldoorlogen meemaakt. Al lezend proef je de zoetheid van eenvoudig geluk en de bittere smaak van de toenemende jodenhaat.

Een prachtige biografie die niemand onberoerd zal laten.

bekijk in onze webshop