Boekentips van juni 2016


Annelies

De meisjes

Emma Cline

In De meisjes voert Emma Cline ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie.

Ze staat eenzaam tussen twee pas gescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Getroffen dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort de hele wereld de naam zal weten en wordt ze verleid door diens waanzinnige leider. Sneller dan ze ooit had kunnen vermoeden wordt ze meegezogen in een wereld vol misdaad en geweld.

De meisjes is een trefzeker debuut, een klassieke coming of age-roman over een meisje dat hunkert naar liefde en erkenning en een overtuigend verhaal over de werking van macht.

bekijk in onze webshop

William

Het gelukkigste meisje ter wereld

Jessica Knoll

“Een vlijmscherp portret van een sterke, maar beschadigde jonge vrouw die het gevecht aangaat met haar verleden”.

Ani FaNelli is het gelukkigste meisje ter wereld. Ze heeft een veelbelovende carrière bij de populairste glossy in New York. Ze draagt altijd de nieuwste designer kleding en staat op het punt om te trouwen met de man van haar dromen uit een vooraanstaande familie.

Wanneer ze wordt gevraagd om mee te werken aan een documentaire over het schietincident op haar voormalige middelbare school slaat de twijfel toe. Want wie is Ani FaNelli eigenlijk? En wat was haar rol bij het incident waarbij vijf jonge mensen om het leven kwamen. Wat jarenlang verborgen is gebleven, komt langzaam boven en Ani moet de strijd aangaan met haar allergrootste vijand; haar verleden.

‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ is geen traditionele thriller; er is geen traditionele structuur van rechercheur en dader, een tikkende bom, of de onopgeloste moord. Maar Jessica Knoll weet met gemak de lezer in de ban te houden door de focus strak op het sterkste punt van haar boek te leggen: Ani FaNelli. Een fascinerende jonge vrouw met een ongelofelijk sterke drijfveer om te ontsnappen aan het milieu waarin ze is geboren ondanks de verschrikkingen die op haar pad komen. Misschien eerder een aanrader voor de lezers van het waargebeurd verhaal dan voor de thrillerlezer, maar zeker een aanrader!

Veel leesplezier!

bekijk in onze webshop

Liselotte

Hof van Doorns en Rozen 1

Sarah J. Maas

In dit verhaal moet Feyre, een arm meisje dat jaagt om haar familie te kunnen voorzien van eten, naar een hof in de wereld van de elfiden gaan. Dit is omdat ze tijdens het jagen een elfide gedood heeft. Daarom is Feyre opgeëist door Tamlin. In het begin haat Feyre hem met heel haar hart omdat ze weg moest bij haar familie, maar langzaam gaat ze hem steeds leuker vinden.

Ondertussen gaat het  niet goed met het hof van Tamlin en is Feyre de enige die daar iets aan kan doen, maar hoever ze daarvoor zal gaan…

Dit verhaal is heel betoverend beschreven. Vanaf het begin tot het einde kan je helemaal voor je zien hoe het hof van Tamlin eruit ziet. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe spannender het wordt en hoe moeilijker het wordt om te stoppen met lezen.

Het is wel een boek waar je even mee bezig bent, goed idee dus voor als je alle tijd hebt, bijvoorbeeld in de vakantie!

bekijk in onze webshop

Jesse

The Great Zoo of China

Matthew Reilly

In China is iets bijzonders gebouwd. Diep in de bossen ligt een gigantisch dierenpark waar ze een mythologisch schepsel tot leven hebben gewekt. Het is klaar om de wereld omver te blazen.
We volgen reptielenexpert dr. C. J. Cameron. Ze is samen met een groep experts en journalisten uitgenodigd om voor het eerst een kijkje te komen nemen en staat al snel oog in oog met het machtige en ontzagwekkende schepsel. Veertig jaar onderzoek en laboratoriumwerk hebben er toe moeten leiden dat het park eindelijk volkomen veilig is, maar de Chinezen hebben het schepsel onderschat. De hel breekt los. Als ook nog blijkt dat de Chinezen over lijken gaan om hun project te beschermen, staan de VIP's er alleen voor...
Spanning en sensatie, literair junkfood. Voor fans van Jurassic Park! Alleen Engelstalig verkrijgbaar.
bekijk in onze webshop

Irene

Het Bijzondere Beestjes Boek

Yuval Zommer

Een leuk en leerzaam kijk- en zoekboek!

Hoe langzaam gaat een slak? Zijn beestjes bang in het donker? Waarom lopen mieren op een rijtje? Kinderen zijn gek op beestjes in de tuin en willen er alles over weten. De antwoorden op de vragen vind je dan ook in dit bijzonder mooie boek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes en ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby's krijgen, wie er op het water kan lopen en nog veel meer wonderlijke feitjes. De prachtige illustraties vormen een mooi geheel met de tekst.

Voor 6 jaar en ouder

bekijk in onze webshop

Michelle

Marionet

Aimée Carter

De eerste tip voor Boekhandel Heinen van Young Adult ambassadeur Michelle Hoyer .

Toen ik het boek in mijn handen kreeg was ik zo blij! Er was eindelijk een nieuwe serie van Aimée Carter. 

De Marionet is vergelijkbaar met boeken zoals De Hongerspelen. Het speelt zich ook af in een verwoest Amerika en soms komt er geweld in voor. Het laat zien dat de familie Hart alles kan maken en het ook gewoon doet. Er is geen Love Triangle aanwezig (mega pluspunt) en het verhaal loopt goed door. 

Het boek begon vrij klef in het begin. Kitty vertelde alleen maar hoe geweldig Benjy was en wat ze allemaal voor hem zou doen. Een paar zinnen zijn wel voldoende om deze hopeloze liefde te beschrijven. Hierna zat ik middenin het verhaal en had ik het boek snel uit. 

Al met al is het een leuk boek waar je redelijk vlot doorheen komt. Er zijn veel positieve punten te noemen zoals het plottwist tegen het einde aan. Het is door mij goedgekeurd als een leuk Young Adult boek. Ik ben benieuwd naar deel 2.

bekijk in onze webshop

Wilna

Paul McCartney, de biografie

Philip Norman

Niet eerder werd het leven van Paul McCartney zo gedetailleerd en verhelderend opgeschreven als nu door Philip Norman. Een 'must' voor eenieder die met de Beatles is opgegroeid.
bekijk in onze webshop

Sherene

Magycker , De Klauw (1)

Adrian Stone

Magycker is het eerste deel uit een nieuwe trilogie van de Nederlands fantasy auteur Adrian Stone.

We volgen in dit boek Marit en haar autistische broertje Auric. Ze wonen zonder hun ouders in een klein kamertje achter de herberg waar Marit werkt.

Op een dag komt er een delegatie van Magyckers naar hun dorp om met behulp van een spreuk een rotslawine te verwijderen. De Magyckers hebben het monopolie op het gebruik van spreuken. Om dit monopolie te behouden kunnen zij maar één spreuk per keer gebruiken. Nadat zij de lawine hebben verwijderd gebeurt er iets in de buurt van Marit en Auric wat lijkt op het nogmaals gebruiken van de spreuk. De Magyckers stellen een onderzoek in en al snel wijst alles erop dat Marit, Auric en de man Eamon, die hen te hulp schoot, er iets mee van doen hebben. Eamon ontfermt zich over de broer en zus en gezamenlijk vluchten ze en belanden in het ene na het andere avontuur.

Ik kan niet wachten tot deel twee en drie zijn verschenen.

bekijk in onze webshop