Boekentips van maart 2017


André

Hazer

Jeroen Thijssen

Indrukwekkende nieuwe roman van Jeroen Thijssen. Solitude had al diepe indruk op me achter gelaten en in Hazer weet Jeroen me opnieuw te boeien met zijn prachtige taalgebruik en vlijmscherpe observaties. Het verhaal volgt Rogier vanaf het moment dat zijn hippie ouders in 1978 naar Ierland vertrekken en hij zijn intrek neemt in het kraakpand ‘Hazer’ in Haarlem. De roman legt de botsing tussen de tijdgeest van de wij-generatie uit de jaren zeventig en de ik-generatie van de tachtiger jaren feilloos bloot. Maar het doet meer. Het spiegelt onze tijd met die van begin jaren tachtig. Zoals we weten is er veel veranderd maar er is ook veel in een nieuw jasje teruggekeerd. Bootvluchtelingen, bezuinigingen, woningnood onder jongeren, daklozen, terrorisme, doemdenken, burgerlijkheid en klimaatsverandering. Fascinerende parallellen die deze roman tot een indrukwekkend tijdsdocument maken.

bekijk in onze webshop

Wilna

Daar komen de vliegen

David Pefko

Roman gebaseerd op het leven van Richard Madoff, bekend als grootste investeringsfraudeur ooit.
Een pageturner over de wereld der superrijken, decadentie ten top.
Eigenlijk wil je als lezer dat de hoofdpersoon gespaard blijft, hij weet je sympathie te winnen door zijn zorgzaamheid en gulle schenkingen, maar tegelijkertijd weet je dat zijn ondergang onvermijdelijk is.

bekijk in onze webshop

Irene

Een jaar in een dag

Jessica Courtney - Tickle

Jessica Courtney-Tickle  : Een jaar in een dag

Als Fleur wakker wordt, zal ze met haar hondje een wonderlijke reis maken door de lente, de zomer, de herfst en de winter in een enkele dag. Door dit schitterend geïllustreerde prentenboek maken jonge kinderen kennis met De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Op elke bladzijde zit een geluidsknop met een muziekstukje van Vivaldi, passend bij het seizoen. Zo hoor je in de lente de hoge snaarinstrumenten gelijktijdig hetzelfde eenvoudige ritme spelen zodat het lijkt op kwetterende vogels en huppelende lammetjes in de wei. En bij een onweersbui speelt het strijkorkest snelle, rommelende, herhalende noten die kinken als donderslagen en speelt de soloviool hoge noten die klinken als bliksemschichten.

Een mooi verhaal en een prachtige kennismaking met het werk van Vivaldi!

bekijk in onze webshop