Boekentips van november 2015


Irene

Bosch

Thé Tjong-Khing

Thé Tjong-Khing is het toonbeeld van een echte illustrator: zonder woorden maar met prachtige platen een mooi verhaal vertellen, zoals hij eerder deed in het Grote Taartenboek.

Jeroen gaat buiten spelen, valt in een ravijn en belandt in een paradijselijke wereld vol vreemde wezens. Die pakken niet alleen zijn bal af, maar ook zijn pet en rugzak. Jeroen gaat er onvervaard achteraan en belandt in een spannend avontuur waarin niet iedereen is wat hij lijkt.....

Thé Tjong-Khing bewijst met dit boek weer eens dat in de prentenboekenwereld alles kan, net als in de wereld van Jeroen Bosch. Prachtig boek voor jong en oud!

Een ode van de ene meester aan de andere!

bekijk in onze webshop

Wilna

Leven tot elke prijs

Kristina Sandberg

Maj’s echtgenoot Tomas trakteert het gezin op een weekend weg. Maj zou gelukkig moeten zijn maar voelt zich verdrietig en duizelig.

Sandberg beschrijft het huisvrouwenleven van Maj, begin jaren vijftig. Komt het door de problemen van Tomas op de zaak, waardoor hij steeds meer drinkt? Of de teleurstelling die ze voelt naarmate haar puberende kinderen zich verder van haar verwijderen? Hoe harder Maj probeert de schijn van geluk op te houden, hoe meer druk er op haar gezin komt te staan. Ze moet zich aanpassen om te (over)leven.
Sandberg wordt ook wel de vrouwelijke Knausgård genoemd.
Ze beschrijft het huisvrouwenleven van Maj, begin jaren vijftig. Haar bijna hypnotiserende schrijfstijl neemt je mee in dit geloofwaardige verhaal over de uitzichtloosheid van alledag.

bekijk in onze webshop

Annelies

Honolulu King

Anne-Gine Goemans

Nederlands-Indië staat centraal in deze roman. Het verhaal gaat over de 80-jarige Hardy die een toko runt. Innemend en gemoedelijk, zo staat Hardy bekend. Hij bakt samen met zijn kleindochter spekkoek en Indische gerechten. Hij luistert naar de indringende levensverhalen van zijn Indische klanten en draait met zijn oude vrienden Hawaïmuziek.

Zijn leven verandert als er tegenover zijn winkel een sushi-restaurant wordt geopend. De oorlog dringt zich opeens aan hem op en de herinneringen aan zijn eigen gruweldaad stelt hem voor een groot dilemma.

bekijk in onze webshop