Boekentips van september 2016


Wilna

De eenzame jager

Carson McCullers

Boek van de Maand september:

Het boek 'The heart is a lonely hunter' is een Amerikaanse klassieker uit 1940. Deze debuutroman is wederom uitgebracht in een geheel nieuwe vertaling.

De setting is het diepe zuiden van Amerika in de jaren 30 waar het dagelijkse leven wordt bepaald door racisme en armoede.

McCullers voert vier personages ten tonele, een pubermeisje, een alcoholische revolutionair , een oude zwarte dokter en een zachtaardige kroegbaas. Allen worstelend met de raadsels van het leven en verkerend in een soort van isolement. Het is juist de doofstomme John Singer die hen hier weet uit te halen.

Een prachtig, indringend tijdsbeeld !

bekijk in onze webshop

Dianne

Standvastig

Svend Brinkmann

Ontsla je coach en neem een vriend!
Volgens de Deense hoogleraar Psychologie zijn we obsessief bezig met zelfrealisatie. We moeten uit het leven halen wat er in zit; als je niet gelukkig bent, heb je dat aan jezelf te wijten. Zelfhulpboeken, of de literatuur van het ego zoals Svend Brinkmann ze noemt, geven je het idee dat je je leven kunt controleren door jezelf te kennen en te ontwikkelen.  Volgens Brinkman kun je beter romans lezen (minstens één per maand), omdat die het leven eerlijker presenteren; namelijk dat het in het leven niet draait om het ego, maar om het leven buiten jezelf. Het is beter je plicht te doen tegenover je medemens dan "te cirkelen rond je eigen ego en je zelfontwikkeling".  
Wat een geweldig antizelfhulpboek!

 

bekijk in onze webshop

Liselotte

It-girl

Katy Birchall

Als je jezelf een onhandige klungel vindt, dan ken je Anna Huntleys nog niet. Ze heeft bijvoorbeeld het haar van de onderkoningin van school in brand gestoken. Dit zorgde er niet voor dat ze populairder werd op haar nieuwe school. Ondanks dat heeft Anna het op school naar haar zin met haar twee vrienden. Als ze op een dag te horen krijgt dat haar vader gaat trouwen met een van de beroemdste actrices van de wereld zet dit haar hele leven op zijn kop. Wanneer de paparazzi erachter komt en iedereen zich afvraagt of Anna de nieuwe it-girl zal worden, zorgt dit voor de nodige problemen.

Toen ik begon aan het boek was ik meteen verkocht vanwege de humor. Ook vind ik het fijn dat dit boek meteen begint zonder een lange inleiding.

bekijk in onze webshop